Fogyókúra + Immunerősítés !
Hűvösebb időjárás beköszöntével, plusz az ünnepek alkalmával sokkal több zsírosabb kalóriát fogyasztunk .
Cikkünkben megmutatjuk mely gyümölcsöket, zöldségeket és fűszereket kombináljuk, hogy étkezésünk egészségesebb legyen és immunrendszerünket feltuningoljuk !
Zsírégetés + Immunerősítés !

1. Jó emésztés titka :
- Articsóka
Magas a rost- és ásványisó-tartalma, foszfor-, kalcium-, magnézium-, vas- és káliumforrást,A- B1-, B2-, valamint C-vitaminban is gazdag.
A méregtelenítő tulajdonságát a cinarin- ( antioxidáns polifenol) tartalmának köszönhetően elősegíti a máj regenerálódását, valamint tisztítja a vért és epehajtó hatású.
Nagyszerű gyulladáscsökkentő, a népi gyógyászat epegyulladás esetén egyaránt alkalmazza. Serkenti az epetermelést, ezért az emésztési zavarokban szenvedők számára is gyógyírt jelenthet. Az articsóka nagyobb mennyiségben tartalmaz folátot, ami a folsav természetes változata. Bőségesen megtalálható benne a bélflóra helyreállításában fontos szerepet kapó inulin,amelyet az emésztést könnyítő hatásáról is már ismertek.
- Oregánó
Emésztésjavító tulajdonságok – Az oregánó serkenti az emésztőenzimek termelődését, elősegíti a bélmozgást és csökkentheti a puffadásos tüneteket. Antioxidáns hatás – Az oregánó gazdag antioxidánsokban, amelyek semlegesítik a szabad gyököket, és így segíthetnek a sejtek öregedésének lassításában és a krónikus betegségek kockázatának csökkentésében.
2. Zsírégetés !
Málna
Tudtad e hogy nemcsak egészséges és finom gyümölcs, hanem segíthet a fogyásban ! Nézzük meg, hogy miért is !
Kutatók megállapították, hogy a málnában lévő ketone a málna természetes, fenoltartalmú alkotóeleme, amely a vörös málna aromájának az elsődleges vegyülete. Igen hatékonynak bizonyul az emberi szervezetben a tekintetben, hogy megelőzi a zsír kialakulását, amely a súlycsökkentésben a legfontosabb.
Fogyókúrás tanácsadók Amerikában már több éve a málna ketont szedőknél fogyási eredményeket ért el. A málna keton az adiponektin, a zsírszövetben található hormon serkentésével éri ezt el, amely a zsír anyagcsere-képességet javítja.
Chili
Hogyan segít a csili a fogyásban?
A csili legfontosabb összetevője a kapszaicin nevű anyag, felgyorsítja az anyagcserét, így a szervezeted több kalóriát éget el. Csökkenti az étvágyat, szóval kevesebbet fogsz nassolni.
Serkenti a zsírégetést, főleg a hasi területen (hello, lapos has!).
Plusz: edzés előtt bevállalva még jobban izzadsz = több kalóriát égetsz el.
3. Immunerősítés :
Brokkoli
Erőteljes antioxidáns
Antioxidánsokban gazdag, amelyek segítenek semlegesíteni a szervezetben a szabad gyököket. Ezek az anyagok hozzájárulnak a sejtek védelméhez, lassítják az öregedési folyamatokat, és csökkentik a krónikus betegségek, például a szívbetegség és a rák kialakulásának kockázatát.
Jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint, K-vitamint,
A-vitamint, folsavat, vasat, káliumot
és kalciumot. Egy csésze
főtt brokkoli például több C-vitamint tartalmazhat, mint egy
narancs,
így kiváló immunerősítő.
Grépfruit
Gyakran emlegetik természetes antibiotikumként, és számos gyógyhatású készítmény összetevőjeként is találkozhatunk vele. A grépfrútmag és a -kivonat különleges hatását a benne található C-vitamin, flavonoidok és glikozidok keveréke adja. Erősítik az immunrendszert.. A grép kivonat akadályozhatja szervezetünkben a káros anyagok (baktériumok, vírusok, gombakultúrák, elszaporodását.
Gyömbér :
A gyömbérben található hatóanyagoknak köszönhetően hányingerellenes, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító, mikrobaellenes hatásokkal is bír. Jelentősebb mennyiségben tartalmaz A-, C-, E- és B-vitaminokat, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat és cinket.
Különösen
előnyös a használata, ha megfáztunk vagy influenzában
szenvedünk. A gyömbérben ugyanis vírus- és baktériumellenes
hatóanyagok is találhatóak, izzasztó hatása is ismert, csökkenti
a lázat és csillapítja
a köhögést.
Akkor is érdemes kipróbálni, ha ízületi fájdalmaink vannak, ez a gyógynövény ugyanis a gyulladásokat és a fájdalmat is csökkenti. A gyömbér szélhajtó tulajdonsága nagy segítség lehet a felkavarodott gyomor megnyugtatásában, ráadásul ellazítja az emésztőrendszer izmait is, megelőzve ezzel a felpuffadást.
A hagyományos gyógyászatban már évezredek óta használják, de az utóbbi évek kutatásai megerősítették:
